Iedere dag iets bijzonders op tafel zetten als avondmaaltijd: er is bijna niemand die dat lukt. We hebben het allemaal druk, met werk, met andere zaken. Iedere dag een uur of langer in de keuken staan, dat is gewoon niet realistisch. Soms ben je al blij als je überhaupt iets op tafel weet te zetten, zeker als je al een behoorlijke dag achter de rug hebt. Niet erg, niet iedere maaltijd hoeft een culinair hoogstandje te zijn. Soms eet je ook enkel en alleen om je lichaam te voeden. Maar wist je dat je zelfs de meest simpele maaltijd vaak best een beetje bijzonder kan maken? Kwestie van een beetje creatief te werk gaan!

Voeg wat extra’s toe

Heb je een maaltijd in de planning staan die niet veel bijzonders is? Zelf bereid, of gewoon even snel opgewarmd? Dan kun je deze door net wat extra’s toe te voegen vaak toch wat meer bijzonder maken. Een heel simpele pasta, binnen een paar minuten gekookt met een opgewarmde saus, dat is niet heel bijzonder. Bak je er vervolgens een lekker brood bij af, en serveer je dit met wat olijfolie en zout, of een lekkere tapenade of aïoli, dan heb je opeens wél iets bijzonders op tafel staat. En dat terwijl het niet of nauwelijks extra tijd kost.

Op deze manier kun je nog veel meer maaltijden heel simpel een beetje extra geven. Kwestie van een beetje creatief te werk gaan, en je komt een heel eind.

Dek de tafel extra mooi en denk aan de presentatie

Een simpele maaltijd hoeft er niet altijd simpel uit te zien. Door de tafel wat mooier te dekken, iets wat je pakweg een minuutje extra kost, ziet het er al veel beter uit dan wanneer je aan een eettafel plaatsneemt die nog vol staat met allerlei spullen. Leuk tafelkleed, eventueel een kaarsje, en moet je nu eens zien! Daarnaast speelt de presentatie van de maaltijd natuurlijk een grote rol. Een opgewarmde maaltijd zo uit het bakje eten, of pasta een beetje liefdeloos op een bord kwakken, dat maakt het weinig bijzonder. Het een beetje leuk op een bord schikken, het zo mooi mogelijk presenteren, dat maakt al een wereld van verschil.

Zorg voor goede wijn

De makkelijkste en misschien ook wel smakelijkste manier om een simpele maaltijd extra bijzonder te maken is heel simpel: een fles wijn kopen.

Niet alleen zorgt een glas wijn op tafel ervoor dat deze er meteen een stuk beter uitziet, je maaltijd wordt er ook lekkerder door. Kies bij die pizza of makkelijke pasta een lekkere Italiaanse wijn, en met een beetje fantasie waan je jezelf in een Italiaans restaurant. Door bij je maaltijd een glas wijn te drinken neem je er bovendien wat meer de tijd voor, wordt het wat minder hap-slik-weg, en daar wordt iedere maaltijd beter van.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen