Als je naar je beauty tas zit te staren, zijn er dan onmisbare producten waar je niet zonder kunt? Ik durf te wedden dat het antwoord “Nee” is. Wij vrouwen zijn altijd op zoek naar dat ene magische product dat ons er eerlijker, jonger of mooier uit laat zien… Maar laten we deze vraag nog eens stellen. Als je naar je make-up tasje zit te staren, zijn er dan onmisbare producten waar je niet zonder kunt? Nogmaals, ik durf te wedden dat het antwoord “Nee” is.

1. Citroensap om een donkere huid lichter te maken

Veel meisjes met een donkere huidskleur zoeken naar manieren om hun teint lichter te maken. In plaats van geld uit te geven aan dure producten die voor dit doel op de markt gebracht worden, waarom zou je geen ingrediënten gebruiken die je in je keuken voorraadkast vindt? Citroen is er daar een van. Het citroenzuur in citroensap helpt de donkere huid lichter te maken en maakt haar ook eerlijker door pigmentatie te egaliseren! Het wordt algemeen voor dit doel gebruikt, en met goede reden:

2. Honing om je gezicht diep te reinigen

Honing kan gebruikt worden als een natuurlijke gezichtsreiniger.  Het is een uitstekende aanvulling op de lijst van natuurlijke huidverzorgingsproducten. Het verwijdert niet alleen vuil en onzuiverheden uit de poriën, maar hydrateert ook de huid terwijl het een beschermend laagje over de huid vormt dat helpt bij de celregeneratie!

3. Tandpasta (niet meer alleen voor tanden)

Hoe vaak heb je al gewenst dat je neus kleiner was of je lippen dunner? Iedereen wil perfecte gelaatstrekken, maar soms kunnen we geen plastische chirurgie of andere dure behandelingen gebruiken. Maar goed dat er een goedkope en makkelijke oplossing is: tandpasta!

Van tandpasta is bekend dat het de huid krimpt en de poriën verstrakt, en het is ook geweldig om mee-eters weg te werken. Tandpasta kan ook ‘s nachts op puistjes worden aangebracht om ze te laten uitdrogen. Doe gewoon wat op je vinger en smeer het dun uit over het puistje voor je gaat slapen!

4. Aloë vera voor als je verbrand wordt door de zon

Je weet hoe belangrijk zonnebrandcrème is… Maar wat als je een plekje mist? Wat doe je als je verbrand bent door de zon? Wel, aloë vera schiet weer te hulp! Niet alleen verzacht het zonnebrand – het geneest de huid ook werkelijk en vermindert de kans dat de brandwond een groot, donker, ontsierend litteken wordt.

5. Oogschaduw mag niet op de waterlijn aangebracht worden

Je weet dit misschien niet, maar oogschaduw of eyeliner aanbrengen op je waterlijn (het gebied tussen je onderste wimpers en oogbollen) kan uiteindelijk zelfs je ogen kwetsen. De kans is groot dat dit gevoelige deel van het gezicht geïnfecteerd raakt en tot gezichtsproblemen leidt! Voorkomen is beter dan genezen; vermijd dit ten koste van alles! Maak ook niet de fout om oude producten te gebruiken omdat ze over de houdbaarheidsdatum zijn. Oude make-up producten herbergen bacteriën die irritatie en infecties kunnen veroorzaken op gevoelige plaatsen in het gezicht, zoals de ogen! Dit is vooral belangrijk voor mensen met allergieën en huidaandoeningen.

6. Vaseline als vochtinbrengende handcrème

We weten allemaal dat ons lichaam vocht nodig heeft zodat het niet droog en schilferig wordt… Maar hoe zit het met onze handen? Handen zijn voortdurend onderhevig aan allerlei elementen, van water tot vuil, waardoor ze een van de meest gemakkelijk beschadigde lichaamsdelen zijn! Een snelle manier om ze te hydrateren is door vaseline aan te brengen. Dit is perfect voor mensen die onderweg zijn, want petroleum jelly zit in kleine tubes die je gemakkelijk in een tas of een broekzak kunt laten glijden!

7. Tandpasta om acne littekens te behandelen

Je kunt tandpasta niet alleen gebruiken om puistjes te behandelen, maar ook acne littekens! Smeer gewoon wat tandpasta op je gezicht en laat het 10 minuten intrekken. Wrijf daarna over je gezicht om de tandpasta te laten vervagen en je huid te exfoliëren. Men zegt dat dit heel effectief is om acne littekens te minimaliseren!

8. Avocado-olie om haarbeschadiging te voorkomen

Avocado-olie staat erom bekend het haar goed te hydrateren vanwege zijn vetzuurgehalte dat helpt vocht vast te houden zonder het haar vet te maken. Masseer, voor je naar bed gaat, wat avocado-olie in je hoofdhuid en haar voor je het ‘s morgens met shampoo afspoelt! Je kunt er ook een behandeling van maken door 1 eetlepel olijfolie, 2 eetlepels mayonaise plus een eierdooier in een kommetje te mengen. Als je deze behandeling ‘s nachts gebruikt, kom je van de droogheid af terwijl je de lokken versterkt tegen de breuk.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen