Je hebt dus geen toegang tot een sportschool. Maak je geen zorgen, je kunt er nog steeds een workout in proppen. Ik weet dat na zo’n 5 jaar in de sportschool te hebben getraind, het niet altijd gemakkelijk is om terug te keren naar een leven zonder een sportschool.

Hier zijn enkele manieren die ik de afgelopen 3 jaar geleerd heb en die iedereen kunnen helpen die om wat voor reden dan ook zijn of haar vermogen om naar de sportschool te gaan verloren heeft!

1) TRX

De Suspension Trainer van TRX is perfect als je maar 1 toestel nodig hebt voor je trainingen. Je kunt hem overal gebruiken omdat er geen stangen voor steun zijn en omdat hij helemaal verstelbaar is, kan iedereen, van kinderen tot volwassenen, hem met gemak gebruiken! Het is superlicht en je kunt het in een koffer stoppen en overal mee naartoe nemen.

Het is geweldig voor de opbouw van spieren en kracht, dus het helpt je lichaam te verstevigen. Hij is ook perfect om er wat cardiotraining aan toe te voegen, want je beweegt voortdurend met de banden om de juiste hefboomwerking te vinden voor welke training je ook doet. Ik heb de mijne gebruikt om alles te doen, van yogahoudingen, squats, pushups, en zelfs omgekeerde rijen (net als op de TRX website ). Als iemand video’s gezien heeft van Navy Seals die dit ding gebruiken, zou het hem helemaal niet verbazen als hun soldaten dit bij zich hebben als ze door terroristen gevangen genomen worden! Dit is serieus spul!

Deze is beslist mijn favoriet van de 5, want niet alleen geeft hij je een volledige lichaamsworkout, maar het is ook echt een totale lichaamsworkout. Deze band zal je beslist tot je grenzen drijven en je helpen ze ook te bereiken!

2) Workout dvd’s (of Youtube)

Deze is geweldig als je je er niet prettig bij voelt om alleen je eigen lichaamsgewicht te gebruiken voor workouts. Ik heb geweldige workout dvd’s gebruikt zoals Insanity, P90X, Asylum, Focus T25 om er maar een paar te noemen. Je kunt ook een heleboel verschillende zelf verzinnen door naar Pinterest of zelfs YouTube te gaan. Deze dingen zijn geweldig als ze je bij de les houden en je elke keer een duwtje in de rug geven als de volgende dag aanbreekt, anders – is het gemakkelijk om te verslappen en weer helemaal niets te gaan doen.

3) HIT methode-Hoge Intensiteit Training

Fitnessexpert, Tony Horton, heeft de HIT methode bedacht voor workouts die allesbehalve saai zijn. Ook dit is een eenvoudige manier om een volledige lichaamsworkout te krijgen zonder dat je veel of helemaal geen apparatuur hoeft te gebruiken. Het is eigenlijk verbazend hoe je in vorm kunt komen door alleen je lichaamsgewicht te gebruiken! Ik leerde deze kennen toen ik mijn P90X DVD set kreeg en besefte waarom iedereen er zo enthousiast over was toen ze de workouts deden, want er was nauwelijks rusttijd! Het concept hier is dat je 30 seconden achter elkaar hard werkt en dan 10 seconden rust neemt voor je weer werkt. Je houdt dit patroon aan, hoe lang je ook met die bepaalde oefening bezig bent of tot je 5 reps voltooid hebt

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen